6 november 2018
Marenka de Ruiter:

Wauw, dat was me een avontuur in Sri Lanka. Na drie fantastische weken heb ik vorige week toch echt afscheid moeten nemen van deze bijzondere plek. Wat heb ik onwijs genoten om de afgelopen weken hier vrijwilligerswerk te mogen doen. Ik heb bij verschillende projecten zulke bijzondere mensen ontmoet, die zal ik niet meer vergeten! Wat een emotionele indrukken.

Vooral als ik na mijn laatste werk ochtend het meisjes opvangcentrum Senehasa gedag zeg. Het opvangcentrum voor meisjes waar ik al eens eerder wat over verteld heb. Meisjes tussen de 11 en 18 jaar die daar voor hun veiligheid geplaatst zijn, omdat ze met geweld of seksueel misbruik te maken hebben gehad. Zodra ik naar de poort loop en achterom kijk, roepen de meisjes mijn naam en zwaaien me uit, geven lucht kusjes, glimlachen en roepen “Marenka, may God bless you and may we meet again!” Een traan rolt over mijn gezicht, wat ga ik deze bijzondere meiden missen!

Wat heb ik hier in Sri Lanka veel mogen zien, doen en ervaren. Wat heb ik onwijs genoten en veel geleerd! Bedankt voor jullie interesse en steun!

Na een weekje bijkomen in Maleisiƫ hoop ik a.s. donderdag 8 november in Sierra Leone aan te komen, waar ik mijn vrijwilligerswerk wil gaan voort zetten!


2 november 2018
Marenka de Ruiter:

Opvangcentrum voor meisjes in Sri Lanka:
Senehasa is een opvangcentrum voor jonge meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Voor hun eigen veiligheid en ter bescherming zijn deze meisjes hier geplaatst, omdat ze te maken hebben gehad met geweld of seksueel misbruik. De meisjes komen uit verschillende delen van het land en hebben allemaal een andere achtergrond en verleden.

Afgelopen weken heb ik veel tijd met deze meisjes mogen doorbrengen. In Senehasa zitten nu ongeveer 80 meisjes. Wat bijzonder, emotioneel, intens maar ook heel indrukwekkend.

We hebben verschillende creatieve activiteiten met elkaar gedaan zoals; haren vlechten, een eigen armbandje maken, spelletjes gespeeld en nog veel meer leuks.

Omdat de meisjes voor hun eigen veiligheid binnen de opvang worden gehouden, hebben we hun buiten speel hutje opgevrolijkt! Om het ‘binnen de muren’ buiten spelen wat leuker te maken. Wat hebben we hier van genoten! De meisjes mogen trots zijn, want het resultaat mag er wezen!

Wegens privacy en veiligheidsredenen geen verdere foto’s.


29 oktober 2018
Marenka de Ruiter:

Opvangcentrum voor daklozen met een beperking in Sri Lanka:
Zodra we het opvangcentrum Sambodhi in lopen, worden we direct met een grote glimlach begroet. Ze schudden onze hand en knuffelen ons, wat een warm welkom! Afgelopen weken hebben we veel plezier gehad met elkaar en verschillende creatieve sport-, spel- en muziekactiviteiten georganiseerd. Wat een feest!

Bewuste en liefdevolle aandacht geeft het leven even wat extra kleur en kan het net wat mooier en lichter maken. Het vinden van kwaliteiten en plezier is zo belangrijk!


25 oktober 2018
Help Line to help:

@Bonevista elderly home
Meet our volunteers who have done a fantastic job @Bonevista last week:

Thank you all so much for your hard work,
Marenka (NL), Stella (NL) Anna (NL), Ana (SP), Rixt (NL), Laura (NL), Bibi (NL), Anne (AUS)

Also big thanks to our Sri Lanka volunteers
Sachith, Aruni, Thilini and Vidyadari.

All of you, thank you so much for your great help!


28 oktober 2018
Marenka de Ruiter:

Ondertussen in Sri Lanka:
Wat een bijzonder land, naast de prachtige groener dan groene natuur heeft het ook een indrukwekkende cultuur. Wat heb ik er al veel van mogen zien en ervaren. Ik heb al bij verschillende bijzondere projecten mogen werken en heb daar ook bijzondere mensen mogen ontmoeten.

Onder andere het special needs project. Een opvang voor daklozen met een beperking.

Een opvangcentrum voor meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Zij zijn daar voor hun veiligheid geplaatst, omdat ze met geweld of seksueel misbruik te maken hebben gehad.

Een ouderencentrum en een specialneedklas wat onderdeel is van een reguliere school van de overheid.

Wat bijzonder om deze lokale projecten te mogen ondersteunen. Wat heb ik al veel mogen zien, doen en ervaren.