10 november 2017
Marenka de Ruiter:

Wat een waardevolle laatste werkdag op een van de slachtofferkampen.

Onze laatste werkdag mochten we besteden op een groot kamp voor de slachtoffers van de modderstroom. Onbeschrijfelijk hoe het voelt om daar terug te zijn geweest, tranen van vreugde om de slachtoffers die ik tijdens mijn vorige reis hebt ondersteund weer te kunnen omhelzen! Tegelijkertijd ook zo moeilijk, machteloos, maar ook zo dankbaar dat ik weer een klein beetje heb kunnen helpen, een klein beetje hoop en liefde heb mogen geven. Met bewuste en liefdevolle aandacht het moment een klein beetje dragelijk maken, even laten zijn wie je bent!

We hebben dankzij ieders hulp flink wat kleding en schoolmaterialen mogen doneren. Daarnaast hebben we 132 families een geschenkpakket kunnen geven met borden, bekers, lepels, tandenborstels, tandpasta, zeep, waspoeder, snoep, kam en een bijbel! Prachtig mooi, en wat een dankbaarheid!

Let all what you do, be done with love!


30 augustus 2017
Marenka de Ruiter:

Veilig thuis.. Ondanks ik er weinig tot geen woorden voor heb, wil ik laten weten dat ik weer veilig thuis ben.

Deze gebeurtenis, de modderstroom, in Freetown, Sierra-Leone.. Daar waar ik veilig was, maar honderden mensen om mij heen om het leven zijn gekomen, duizenden mensen dakloos zijn geraakt, nog honderden mensen vermist zijn en geen complete families meer zijn. Heb ik, samen met het team Hope 4 Ebola Orphans, hulp kunnen en mogen verlenen. Onverwachts maar dankbaar dat ik langer heb kunnen blijven om deze mensen te kunnen steunen.

Dit had ik niet zonder jullie gekunt! Lieve familie, vrienden, kennissen, en anderen ik wil jullie onwijs bedanken voor jullie steun! Dankzij jullie heb ik prachtig werk kunnen verrichten. Zakken rijst, zakken water, bijbels, koeken, snoep, ballen, olie, vis, servies, zeep dat is wat ik dankzij jullie aan de slachtoffers heb kunnen geven! Wat was dat bijzonder mooi..

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit dankzij jullie heb mogen en kunnen doen!


16 augustus 2017
Marenka de Ruiter:

Zoals al bekend van het nieuws.. De modderstroom in Freetown, Sierra-Leone.. Daar waar ik verblijf, daar waar ik en het weeshuis waar ik vrijwilligerswerk doe gelukkig veilig waren, daar waar om ons heen duizenden mensen dakloos zijn geworden, daar waar honderden mensen om het leven zijn gekomen.. Al dat verdriet, al die pijn en al deze chaos! Na alles wat dit land al heeft moeten doorstaan, nu ook deze modderstroom..

Dankbaar dat wij veilig zijn, dankbaar dat ik me dankzij vele familieleden, vrienden en overige mag inzetten om deze mensen te helpen! Dankbaar om iets voor deze bevolking te mogen doen, dankbaar omdat kleine beetje te mogen helpen!