Het zwangerschapsproject

Ontwikkelingslanden in Afrika hebben één van de hoogste sterftecijfers ter wereld als het gaat om moeders en baby’s tijdens- of kort na de bevalling. In Afrika is het moeder- en kindersterftecijfer het hoogst van de hele wereld: 57% van alle sterfgevallen vinden hier plaats. Sierra-Leone had tot voor kort één van de hoogste moedersterftecijfers ter wereld. Eén op de zeventien vrouwen liep het risico om tijdens de bevalling te sterven. Dit heeft grotendeels te maken met de beperkte gezondheidsvoorzieningen en het tekort aan middelen.

Er is grote behoefte aan zowel producten die bijdragen aan het verbeteren van de hygiëne en gezondheid van moeder en kind, als de omstandigheden waarin de moeder veilig kan bevallen en het kindje een goede start kan maken. Heart for Humanity biedt met dit project ondersteuning aan zwangere vrouwen. Dit doen wij in de periode voor-, tijdens- en na de bevalling. Door het geven van een pakket met daarin de basisproducten hopen wij bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid en hygiëne van zwangere vrouwen en hun pasgeboren baby die deze belangrijke producten niet zelf kunnen bekostigen.

Door samen te werken met lokale partners en projecten waar wij al jaren lang mee werken, kunnen we dit bijzondere project aanbieden. Er wordt een melding gedaan door het ziekenhuis of de projectcoördinatoren als er een zwangere hulpbehoevende vrouw wordt gesignaleerd. Hierdoor kan er snel geschakeld worden en ontvangt de vrouw ons basispakket. Als blijkt dat er meer hulp nodig is, wordt dit aangeboden in de vorm van een aanvullend pakket of verdere steun door professionals, ook hier dragen we graag ons steentje aan bij.

“Laat een nieuw leven beginnen met delen en geven vanuit onze mogelijkheden in Nederland”

Voor meer informatie over wat er in het basispakket zit en hoe je hier eventueel aan kan bijdragen, klik dan hier.
Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws? Bekijk dan onze nieuws pagina.